14 Mart 2019 Perşembe

Sıkı İşten Sıkı Eğlenceye: Şirketten Kabileye...


Yeni nesil çalışan ve yeni nesil iç ve dış müşteri adaylarına baktığımızda, "Kabile Şirketler" de ancak gençlerin ve genç kalmak isteyen orta yaşlıların uzun süreler çalışmak isteyeceklerini ve önemli katkılar sağlayabileceğini görüyoruz.

Aksi halde, bağlayıcılıği olmayan , tutku yaratamayan bir iş ortamı verimli olabilecek çalışanları elinde tutamayacak. Kabile şirketi ruhu ile çalışan firmalar yetenekli ve çalışkan bireyleri şirketine çeker ve uzun yıllar sürdürülebilir rekabet gücü elde eder.
Bu ruhu yaratabilen firmalar önemli bir rekabet gücü elde etmiş olacaktır.


Vazgeçilmemesi gereken çalışanlar da, vazgeçilmeyecek şirketler arıyor ! Kreatif şirketler, kreatif çalışanlardan oluşur. Kreatif olmak , bu özelliği güçlendiren bir ortam gerektirir.

Kabile şirket sistemi daha çok Japonya' da başlamış olup, yeni versiyonları bu günlerde şirketlerde kazananlardan olmak için kullanılmaya başlayacaktır.

Kabile Şirketi tanımını ilk olarak, Rolf Jensen 'ın Düş Toplumu adlı kitabında 2005 yılında okumuştum. Kime anlatırsın , kim uygular derken , Sn. Salih Keskin ' den bu günlerde duymak beni umutlandırdı. Umarım, bir yönetim sistemi olarak firmalarımızda kullanmaya başlayabiliriz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BİLGİ TOPLUMUNDAN DÜŞ TOPLUMUNA GEÇİŞ BAŞLADI

  Merhaba,  2004 yılından itibaren devam eden , kurumsal gelişim yönetimi çalışmalarımi  www.bdmajans.com sayfamıza aktarmis bulunuyorum. Bu...