18 Nisan 2020 Cumartesi

YAKIN GELECEK SENARYOLARI


Corona virüs salgını günlerinde ve sonrasında, yakın gelecek trendleri ve yeni yaşam şekillerine uyum sağlayabilmek önemli bir yetenek ve şans olacak. 

Bu günlerde okuduğum,"Sırada Ne Var ? / Yakın Geleceğin Trendleri" adlı kitap, sanki bu günler için yazılmış.Hayal mühendisleri ünvanını yakıştırdığım, fütürüst yazarlar Marian Salzman &Ira Matathia tarafından, 2006 yılında yazılmış olan kitap alıntılarının sizlere farklı bakış açıları kazandıracağına inanıyorum.

Dijitalleşme, yapay zeka bir çok alanda yerini alırken, insani ihtiyaçların vazgeçilmezi yada aradaki dengeyi sağlayacak kolaylaştırcı yeni insancıl işlerde önem kazanacak.Kitap alıntıları ve bazı şahsi öngörülerimin sizlere ilham vermesini umuyorum.

Sezgileri ve öngörüleri ile düş kurabilen ve onları kayıt altına alabilenlerin geleceğe ve kollektif bilince olağanüstü katkılarını fark edeceksiniz. 

Kimbilir belkide, daha çok düşünme ve düş kurma alışkanlığı edinme zamanıdır. 

Ne dersiniz ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BİLGİ TOPLUMUNDAN DÜŞ TOPLUMUNA GEÇİŞ BAŞLADI

  Merhaba,  2004 yılından itibaren devam eden , kurumsal gelişim yönetimi çalışmalarımi  www.bdmajans.com sayfamıza aktarmis bulunuyorum. Bu...