28 Mart 2018 Çarşamba

Başarılı Şirketlerin Vazgeçemediği Üç Konu


-Strateji
- Ekip
- Pazarlama

Bu kavramların iyi anlaşılmasının sağlayacağı güç ve yorum geleceğinizi belirleyecektir.

Rakipleriniz ile kendinizi mukayese ederken bu alanlarda onlara ve kendinize puan vermeniz faydalı olacaktır. Sözkonusu alanlarda firmanıza ve rakiplerinize 10 üzerinden kaç puan verirdiniz ? Objektif yapacağınız değerlendirme, size işiniz ile ilgili en doğru stratejiyi belirlemeyi, pazarlama ve ekipler, çalışanlar konusunda iyileştirmeyi hedef edinmenizi sağlayacak.

ISO 9001-2015 Kalite Yönetim Sistemi , firmalarda stratejik planlama yapılarak, iş planlarının belirlenen stratejiye göre oluşturulmasını öngörüyor. Müşteri memnuniyeti ve sürekli iyileştirmenin yanında , liderlik ve lider yöneticilik de klasik yöneticilik kavramının önüne geçiyor. 

Standart uygulamasının gerektiği şekilde yürütülmesi halinde, şirketlere rekabet edebilirlik gücü kazandıracaktır. Eylül 2018 tarihinde ISO 9001-2008 versiyonu geçerlilik süresi dolmaktadır. Bu tarihe kadar ISO 9001-2015 Kalite Yönetim sistemine geçilmiş olması gerekiyor.Yenilenen belgelerin gerektiği şekilde kullanılması artı değer yaratacaktır.

Bir sonraki  yazımızda, 1. madde olan strateji belirleme konusuna değineceğiz. 

Mutlu çalışanlar ile daha çok kazanmanızı diliyorum. 

Münevver OLCAYSOY 

28.03.2018












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BİLGİ TOPLUMUNDAN DÜŞ TOPLUMUNA GEÇİŞ BAŞLADI

  Merhaba,  2004 yılından itibaren devam eden , kurumsal gelişim yönetimi çalışmalarımi  www.bdmajans.com sayfamıza aktarmis bulunuyorum. Bu...