6 Mayıs 2015 Çarşamba

Yenilenme için şirketlerde de bahar ayları en uygun zamandır ...


Şirketler de insanlar gibidir, kurucuların ve çalışan kilit kişilerin karekterleri , iş yapış şekilleri  önemli karekteristik belirleyicilerdendir.

Bu sebeple; insanlar gibi şirketler de doğa yenilenirken yenilendiğinde inovatif kazançları daha kolay elde edebilecektir.

Yaz dönemi , aslında yeni çalışma dönemi başlangıcı olan Eylül -Ekim aylarına ve bu ayları takip eden aylara hazırlık dönemi olarak değerlendirilmelidir. Çalışanlar yıllık izinlerini kullanarak dinlenirken, firma hızlı performans dönemini en azından yeni sözleşmeler ve satış görüşmeleri için azaltmıştır.

Bahar ayları ve yaz mevsimi başlangıcı geçmiş yıl değerlendirmesinin yapılabileceği , düzeltici ve önleyici faaliyetlerin rahatlıkla planlanabileceği bir dönemdir. Doğa ve sizler yenilenirken, şirketlerde de yenilenme ve inovatif kararlar , başlangıçlar için en uygun zamandır.

Çünkü, aşağıda belirtilen zamanlar da öncelikler ve zaman sorunu nedeniyle yenilik çalışmaları için zaman ayırmak sorun bazende mazeret olmaktadır.

Eylül ayı itibarı ile hızla pazara odaklanma dönemi , Aralık ayı itibarı ile yıl sonu hesapları çıkar yine firmalar bir çok konuyu yeni yıl sonrasına atmıştır. Şubat-Mart ayı ötelenen öncelikli işlere bakılır.

Yaz ayları , devam eden işler tamamlanmaya çalışılır, izinler çok fazla olmasa da  arda arda süregelen farklı kişilerin izinleri yine bir çok kararların izin dönüşlerine ertelenmesine neden olur.

Bu nedenlerle; bahar ve yaz aylarının bir bölümünü firmanızda yenilenme -inovasyon çalışmalarına ayırabilirseniz, sürdürülebilir iyileştirme ve fark yaratan yenilikler için önemli bir aşama kat etmiş olacaksınız. Üçüncü göz değerlendirmeleri için de en uygun zamanı bu dönemde bulacaksınız.

Herşey daha iyi olabilir diyenlerle bahar aylarında bu çalışmalara başlayabileceğiz.Fark yaratan yenilikler, rekabet edebilme yeteneğinizde önemli kazanımlar sağlayabilecektir.

Sürdürülebilir iyileştirme ve artan kazanç dileği ile...

Münevver OLCAYSOY

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BİLGİ TOPLUMUNDAN DÜŞ TOPLUMUNA GEÇİŞ BAŞLADI

  Merhaba,  2004 yılından itibaren devam eden , kurumsal gelişim yönetimi çalışmalarımi  www.bdmajans.com sayfamıza aktarmis bulunuyorum. Bu...