10 Ocak 2014 Cuma

Farklılaşmak İçin Neler Yapılabilir ?


FARK YARAT , KAZAN !...

Her sektörde artan seçenekler, farklılaşmayı rekabet için kaçınılmaz hale getirmiştir. Bu nedenle ; farklı sektörlerdeki farklılaşma örneklerini çalışmalarımı takip edenlerle paylaşmak istedim.

*Otis Asansörleri, uzaktan teşhis sistemiyle farklılaştırmış bir örnek. Çok yoğun olan ofis ortamlarında, asansörlerin hem gelen ziyaretçiler, hem de çalışanlar için büyük önemi vardır. Otis bu uzaktan teşhis sistemini kullanarak muhtemel bir servis kesintisini önceden tahmin edebiliyor. Marka değerini bu farklılaştırma ile güçlendirmiştir... Her sektörde farklılaşma hikayesinin hayata geçirilmesi için çok iyi veri toplama- analiz ve kurgu gerekmektedir.

* Bazen mesajla da farklılaşma sağlanabilir. Tüketicide farklı algı oluşturacak mesaj verilir ve arkasında durulur. Bu konudaki bir örnek de Jack Trout ve Steve Rivkin' in, " Farklılaşmazsan Ölürsün " kitabında vardı. Şöyle diyordu , " İnsan zihni karmaşayı ve kargaşayı sevmez . O nedenle zihinlerde mesajınızın yada farklılığınızın yer etmesini istiyorsanız, söylemek istediğinizi açık, net, yalın ve anlaşılır bir şekilde söylemelisiniz. Ürününüzün tüm farklılıklarını değil, asıl vurgulamak istediğiniz en önemli farklılığı anlatmalısınız." . Ardından da Volvo'nun güvenlik; Calgon'un kireç önleme, FedEx'in hızlı ve zamanında ; McDonalds'ın fast mesajlarıyla kendilerini ayrıştırdıklarına dikkat çekiyorlar.

Kazandıran farklılıklar oluşturabilmeniz dileği ile...


Münevver OLCAYSOY Kaynak : Yeni Normaller / Rauf Ateş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BİLGİ TOPLUMUNDAN DÜŞ TOPLUMUNA GEÇİŞ BAŞLADI

  Merhaba,  2004 yılından itibaren devam eden , kurumsal gelişim yönetimi çalışmalarımi  www.bdmajans.com sayfamıza aktarmis bulunuyorum. Bu...