12 Aralık 2013 Perşembe

Bir Yönetici Koçuna Ne Zaman İhtiyaç Duyulur?


Geçen günlerde, firmalarımıza vereceğimiz en faydalı ve etkin hizmetlerle ilgili strateji belirlerken, tüm danışmanlık çalışmalarımdan önce ve beraberinde KOÇLUK çalışmasının gerekliliği ile birkez daha yüzleştik. Bu yüzleşme sürecinin sonuçlarını sizinle paylaşarak, bu konudaki farkındalığı arttırabileceğimizi düşündüm.Şirketlerin hangi durumda koça ihtiyaç duyacağını sizlere sunmak istiyorum.

1-Şirketler çeşitli zamanlarda değişik iç ve dış sorunlar ve yenilik ihtiyacı ile karşılaşabilirler.Değişimin gerekli olduğu zamanlarda bir KOÇ’a ihtiyacınız olur.

2-Yenibir projenin hayata geçirilmesi gerektiği zaman tanımlama,geliştirme, strateji,yapılanma ve yürütme gibi konuların kusursuz ve etkin bir şekilde yürümesi için bir KOÇ’un katkısı yadsınamaz.

3-Her yönetici için olmazsa olmaz yetkinlik, iletişim becerileridir.Üstün iletişim becerileri ile koçlar size hem örnek olurlar hemde ayna tutarlar.Ancak mükemmel iletişim becerileri olan kimseler iş sonuçlarını mükemmel hale getirebilirler.

4-Şirketlerin başarısı, çok büyük yatırımlar yapılan üst düzey yöneticilerin performansına bağlıdır.Kararsızlık, stres, iletişim yöntemi, zihin dağınıklığı,bağlılık eksikliği gibi çeşitli nedenlerle bu performans istenildiği gibi olmayabilir. Etkin bir koçluk, sorunların çözülmesinde faydalı olacaktır.

5- Her şirketin ortak konusu olan ” satışların geliştirilmesi” ni koçunuzla görüşebilir, satış elemanlarının performansını arttırabilir, engelleri ortadan kaldırabilirsiniz.

6- Bir işin yürütülmesi veya sürdürülmes için ekip oluşturulması gerekiyorsa, KOÇ’unuz pratik uygulamlarla size yardımcı olacaktır.

7- Çalışanların daha çok sorumluluk almasını istiyormusunuz ? Bunun yollarını size sunacak olan KOÇ, hem şirketin iş sonuçlarının gelişmesine hem kişilerin isteyerek o işi yürütmelerine katkıda bulunacaktır.

8- Şirket içinde herhangi bir becerinin yada yetkinliğin geliştirilmesine ihtiyaç duyulabilir. Bu gibi durumlarda başvuracağınız KOÇ”unuz ilgili kişilerin yetkinliklerinin gelişmesi için size destek olacaktır.

9- Şirket içinde sürtüşmelerin arttığını görüyorsanız ve bunların işinize olan muhtemel olumsuz etkilerini oluşmadan engellemek istiyorsanız KOÇ’ unuz size yol gösterecektir.

10- Her insanın düşünce şekli ve yapısı onun nasıl iş yaptığını doğrudan etkiler.Koç çalışanlara yöneticilere var olan ön yargılarını ve paradigmalarını sorgulamaları konusunda yardımcı olur.

11- Ne olduğunu görür, ne yapılacağına karar verirsiniz,ama nasıl yapılacağı konusunda düşünür halde iseniz, KOÇ’ unuz size bir plan yapmanıza ve hedeflerinize ulaşmanıza destek olacaktır.

12-Şirketlerde, yöneticiler, şirket işleri ile ilgili konularda çalışanlarla konuşmak istemeyebilirler. Bu gibi durumlarda, başvurulacak Koç, yöneticileri dinleyen ve onların problemlerini konuşmalarını sağlayan güvenilir bir kişi olacaktır.

13- Yöneticiler ve her seviyede çalışanlar kendilerini diğer çalışanlar tarafından nasıl göründüklerini bilir ve davranışlarını buna göre yönlendirirlerse, kör noktalarını açmış olurlar. Kendileri hakkında göremedikleri noktaların görülmesini sağlayacak kişi bir koç olacaktır.

14- Çalışanların daha verimli ve üretken çalışmasını istemezmisiniz ? İşte Koç’unuz size bu konuda da yardımcı olacaktır.

15- Koç, şirket içinde bir ” koçluk kültürü” gelişmesine katkıda bulunur. Bunu bir yandan görüştüğü çalışanlarla yaparken, öte yandan her yöneticinin koçluk becerilerinin gelişmeleri gerektiğini görmelerini sağlar.

16-Çalışanların daha çok sorumluluk almasını istiyormusunuz ? Bunun yollarını size sunacak olan Koç, hem şirketin iş sonuçlarının gelişmesine hemde kişilerin isteyerek o işi yürütmelerine katkıda bulunacaktır.

17- Yetkinliklerin belirlenmesi için yapılacak değerlendirmeler yoluyla kişilerin kendileri hakkındaki farkındalıkları artacak ve kendilerini geliştirmek için somut veriler ortaya çıkacaktır.Bunu size koçunuz sunabilir.

18-Problem çözme konusunda var olan bir çok yöntemi Koç’unuzun yol göstericiliği ile kullanabilir ve güncel sorunlarınıza çareler, çözümler bulabilirsiniz.

19-Firmanızın değerleri ile kişilerin değerlerinin ötüşüp örtüşmesiğini, şirket misyonu ile kişilerin misyonu arasındaki yakınlığı ve bağı Koç’umuz vasıtası ile ortaya çıkarabilir , gerekli önlemlerin alınmasını sağlayabilirsiniz.

20-Son olarak şirket içinde, etkili bir büyük resim ve her rolün benimsenmesi ile şirket içinde liderlik ruhunun yaratılmasına katkıda bulunacak kişi etkin bir KOÇ olacaktır.

Umarım , sizde Koçluk hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz. İş Geliştirme Danışmanlık Hizmetlerimizin içerisinde de Koçluk Teknikleri uygulanmaktadır.

Hayallerinizi hedefe, hedeflerinizi gerçeğe dönüştürebilmeniz dileği ile,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BİLGİ TOPLUMUNDAN DÜŞ TOPLUMUNA GEÇİŞ BAŞLADI

  Merhaba,  2004 yılından itibaren devam eden , kurumsal gelişim yönetimi çalışmalarımi  www.bdmajans.com sayfamıza aktarmis bulunuyorum. Bu...